Skor / Orienteringsskor 2007


Jalas Olway Tiger Jalas Olway Tiger

Jalas

Om du funderar på att köpa nya dojjor, som skall bli din partner i skogen. Så bör du testa dessa skor, dess löpkänsla liknar inget annat vi testat och vi lovar att ingen kommer missa dessa nästintill självlysande pjukor i skogen.

Betyg: 8/10 - 2007-06-23

Jalas Jukola FLX Jalas Jukola FLX

Jalas

För dig som har bredare fötter, och anser att dina nuvarande orienteringsskor bara ger tunga, platta vibbar, så är Jalas Jukola något för dig! Skon ger som sagt med tanke på marknaden idag, optimal löpkänsla, sedan att detta ger oönskade biverkningar på skons stabilitet är något man får tänka över.

Betyg: 9/10 - 2007-06-23

Jalas Black FLX Jalas Black FLX

Jalas

Jalas Black FLX är den skon, som får bedömas som den populäraste i orienteringsvärlden ur Jalassortimentet, och även den skon som är mest lik VJ’s sortiment, vad det beträffar uppbyggnad etc. Popularitet talar oftast sanning, så också i detta fall. Jalas Black är en sko du kan lita på när terrängen blir mer skrovlig och ojämn, men även en sko med mycket löpkänsla och hyvens komfort.

Betyg: 9/10 - 2007-06-23

VJ Falcon VJ Falcon

M-Shoemakers/VJ-sport

VJ Falcon är en sko som används av flertalet elitlöpare. Skon är den bredaste av skorna vi testat och är VJ’s motsvarighet till Jalas Jukola.

Betyg: 7/10 - 2007-06-08

Vavrys Sharp Vavrys Sharp

Vavrys

Vavrys Sharp är en Tjeckisk orienteringssko, som i vårt test får räknas som budgetvarianten tillsammans med brorsan Vavrys laser. Vavrys Sharp kan i jämförelse med andra skor vi testat verka aningen svag, men ha då i åtanke Vavrys inte uppgraderat deras sortiment vad det gäller orienteringsskor på 5 år. Ett rykte har dock florerat på sistone vars budskap säger att Vavrys kommer uppgradera deras sortiment till nästa år.

Betyg: 5/10 - 2007-06-04

Vavrys Laser Vavrys Laser

Vavrys

Skon är definitivt inte det optimala valet för orienterare som elitsatsar. Hade skon varit bättre rent standardmässigt, så hade det kunna blivit en bra parksprintsko, då gummidobbarna ger skön känsla på beträffande underlag. Nu så är skon tyvärr endast en knappt prisvärd bananformad sko, MEN den har sina år på nacken, och vi på redaktionen ser fram emot uppgraderingen av Vavrys sortiment.

Betyg: 5/10 - 2007-06-04

VJ Twister VJ Twister

M-Shoemakers/VJ-sport

De flesta elitlöparna kör med antingen VJ Twister, Jukola FLX, Olway eller VJ Integrator, således till en anledning. VJ Twister är alltså en elitsko du kan lita på.

Betyg: 8/10 - 2007-05-31

VJ Integrator 07 VJ Integrator 07

M-Shoemakers/VJ-sport

Integratorn har blivit den populäraste skon bland orienterarna i år. Det känns upplyftande att skotillverkaren VJ, satsar på designen och de har de verkligen gjort med denna skon. Integratorn sticker ut ur mängden det är inget att snacka om.

Betyg: 9/10 - 2007-05-29


(Ej tillgšngligt fŲr denna kategori)

© Testzone 2010