Så gör vi testerna

Bilden ovan är tagen under vårt test av Pulsklockor med GPS i julianska alperna 2008.


Till vänster hittar du alla våra 265st tester vi gjort sedan starten 2007. Produkterna inom varje testgrupp går att jämföra med varandra. När vi testar nya produkter lägger vi däremot upp dem i en ny grupp.

Betygssättningen sker utifrån kriterier specifika i varje test. Ofta har testerna en tillhörande artikel där du kan läsa mer om hur vi har betygsatt och testat produkterna i just det testet.

Varje test börjar med planering, vad förväntar vi oss av en viss produkt? Utifrån detta gör vi sedan ett urval av produkter som vi eller tillverkarna anser kunna stå upp mot dessa krav. I varje test testar vi de populäraste produkterna men även produkter som vi tycker verkar intressanta, men som kanske inte fått lika mycket uppmärksamhet.

Produkterna genomlider sedan en hård testperiod på i regel tre veckor. Vad vi lägger stor vikt på under testperioden är att försöka få fram vad du som konsument skulle tycka om produkten om du köpt den. Dessutom strävar vi efter att alla våra testpersoner ska testa alla produkter som ingår i testet för att få en så nyanserad bild av produkterna som möjligt.

Vi hoppas att du efter att läst våra tester kommer att få en bra uppfattning om vad ska kunna förvänta dig av en produkt. Men kom ihåg att i slutändan är den bästa testaren du själv!


© Testzone 2010